Tillbehör för otroliga bilder

En riktigt bra kamera är så klart a och o för att kunna ta så bra bilder som möjligt, men ibland räcker det inte. Det gäller också att du har alla tillbehör du behöver. Vilka tillbehör som passar dig bäst beror helt på vilken typ av foto du vill ta. Här listar jag några som jag själv använder när jag tar foton.

Stativ

När du vill ta ett riktigt bra foto som ser stadigt och kristallklart ut måste du ha ett stativ. Om du tar foton till en fest eller bröllop vill du så klart att de ser så bra ut som möjligt. Detsamma gäller vid andra tillfällen där du själv inte måste röra dig utan litar på att motivet kommer till dig, så att säga. Ett bra stativ behöver inte vara dyrt, själv har jag aldrig satsat på ett dyrare stativ men jag har helt klart använt det många gånger.

Väska

En bra väska eller ryggsäck är förmodligen det viktigaste tillbehör du kan köpa. Den gör det inte bara lätta att frakta kameran utan skyddar också, beroende på vilken sorts väska du köper. Här tycker jag själv att det är värt pengarna för en lite dyrare väska som håller bättre i längden.

Minneskort

Extra minne kan vara värt att skaffa, beroende på din kameras kapacitet. Om du är ute en hel dag vill du så klart inte bli av med fina foton bara för att du inte har minne nog på kameran.

Batteri

Av samma anledning som ovan är det en bra idé att ha extra batteri så att din kamera inte dör när du behöver den som mest. Det kan förlänga livet på en kamera som annars bara är duglig – beroende på vilka foton du vill ta så klart.

Blixt och blixthållare

Vill du ta riktigt snygga foton i en miljö där ljuset inte är perfekt eller om vädret inte är soligt och klart? Då behöver du blixt. En blixthållare kan också göra livet lite enklare för dig och behöver inte vara särskilt dyrt. Det beror på vilken typ av kamera du använder om du behöver extra blixt. Tar du foton som ska vara av nyhetskvalité behöver du förmodligen extra blixt. Själv använder jag aldrig det utan förlitar mig på min kamera.

Böcker

Det borde kanske inte räknas som ett tillbehör men en bra bok kan vara allt man behöver för att få alla tips och tricks som kan hjälpa en ta bättre foton. Böcker kan vara inspirerande och informativa på samma gång så det är väl värt att köpa ett par om du vill ta bättre foton eller helt enkelt behöver lite ny inspiration. Själv brukar jag kolla igenom mina böcker lite då och då när idéerna tryter och varje gång förvånas jag över hur lätt hänt det är att man glömmer enkla saker.

Hoppas detta hjälper dig hitta det du behöver för att satsa på din hobby som fotograf.