Hur du sköter ett framgångsrikt instagramflöde för dina foton

Instagram är ett myller av fotografi, här blandas de sämsta fotona av gårdagens lunch med världens bästa landskapsskildringar. Som fotograf, eller fotografi intresserad, kan det vara svårt att veta hur du ska kunna nå utanför din innersta krets och få flera att få upp ögonen för just dina fotografier.

Hitta din ingång

För att göra din röst hörd behöver du först och främst ha en inriktning, ett signum som dina följare kan identifiera sig med och hänga med på. Det är ingen bra idé att ha ett spretigt flöde, med matbilder blandat med landskap blandat med svartvita porträtt av dina släktingar. Du kan ha flera olika plattformar för dina fotografier, låt var och en av dem ha en särskild inriktning, och håll dig till denna. Tänk på att din instagram också kommer att reflektera vem du är som person, så om du inte är ute och reser så mycket är kanske inte en massa resebilder från en enskild semester en bra idé, eftersom folk som följer dig på grund av dessa kommer att bli besvikna och försvinna när det visar sig att du inte kommer lägga upp några fler liknande foton. Hitta vad som är unikt med dina bilder, och håll den linjen hela vägen. Förankra gärna din digitala identitet med din verkliga, så att du kommer ha det lättare att hålla kvar intresset för flödet du har startat, och undviker att inspirationen för bilderna sinar.

Försök använda en systemkamera

Numera kan det finnas fantastiskt bra kameror på mobilen, men det kommer ändå inte att nå upp i den stil och känsla som en systemkamera kan framkalla. Du kan dessutom ta korten på kameran, lägga över dem till redigering i datorn för att senare lägga över dem på telefonen och in på instagram, utan att behöva fibbla med dåliga filter och inställningar. Det är inget krav på att du måste lägga upp dina foton i samma sekund som de är tagna – din ingång som fotograf och inte vardags-instagrammare kommer att tillåta dig lite fördröjda uppladdningar (och det finns inget som säger att du måste avslöja när bilden faktiskt togs).

Använd text till din fördel

En sak som är bra med instagram är att den direkt kopplar samman dina foton med dina ord. Lägg ner lite tid på dina captions, se till att de inte blir slentrianmässiga eller rent av obefintliga, din text kan hjälpa dina följare att få en bättre känsla för dig som fotograf, och för dina bilder. Du kan till exempel beskriva hur du tog fotot – utan att bli alltför teknisk – berätta en historia runt objektet eller lägga till ett bra citat du gillar. Vi garanterar att alla som ser ditt foto kommer att läsa din text, så se till att tänka till lite extra på den, utan att låta den bli alltför långrandig.

Ställ frågor

Det här hänger lite ihop med ovanstående, men ett bra knep för att få dina följare mer engagerade i ditt flöde är att ställa frågor i din text. Fråga om någon känner igen motivet på bilden, om det till exempel är en landskapsbild, om någon har ätit maten som ligger på din fotograferade tallrik, eller om någon kan relatera till den text du skrivit. Fånga chansen att starta en dialog, det kommer hjälpa att bygga upp en relation mellan dig och dina följare.