De mest romantiska platserna i Europa för fotografering

Europa är utan tvekan en av de mest romantiska världsdelarna som finns, här kan man titta på såväl uråldriga arkitektoniska underverk som helt nybyggda romantiska villor och trädgårdar. Europa har blivit mer digitalt med åren, men det hindrar inte att du kan spela några gratissnurr på spelautomater online samtidigt som du njuter av irl vyer i diverse länder. För dig som är intresserad av fotografi är det såklart bara ett axplock av alla destinationer du kan ta som presenteras här, men det är en bra början till att hitta fler romantiska platser i Europa att fotografera.

Venedig

Finns det någon mer ur-romantisk plats än den flytande staden i Italien? Här blandas historia och modernitet i ett, och en stor fördel är att staden är tillräckligt liten att du ska hinna ta dig runt till alla de bästa platserna på en helg. För den som är ute efter många romantiska platser på kort avstånd är Venedig perfekt. Dessutom kostar det inte mycket att åka hit, om man är villig att undvika de allra mest hektiska sommarmånaderna.

Porto

Porto är en av Portugals vackraste städer, och hemort till det goda vinet portvin. Här finns det fler smekmånadsfirare än någon annanstans i Europa, och det tar inte lång tid att förstå varför. Det finns helt fantastiska utsikter att fotografera av här, och du behöver inte ens ta dig utanför centrum för att hitta dem. Eftersom havet ligger invid staden kan du få vackra reflektioner och soluppgångar utan att ens behöva anstränga dig.

Santorini

Till Grekland åker vi härnäst i vår fotograferingsturné, till den pittoreska staden Santorini. Det här är en populär stad att besöka för alla turister, men kanske särskilt för dem som är ute efter romantik. Det finns ett bra utbud av lyxhotell här, men du kan också hitta billigare, mer autentiska boenden genom till exempel Air BnB. Santorini är en stad som erbjuder många olika aktiviteter, förutom strandhäng, så du som tycker om att ta fotografi i rörelse kommer hitta mycket spännande här.

London

Du kanske tycker att allt intressant med London redan har blivit fotograferat, men vi håller inte med. Det här är staden i ständig förändring, och det kommer du märka när du åker runt här. Vi rekommenderar att du försöker åka utom de vanliga turistattraktionerna, gärna ut i kanterna av staden, för att hitta lokalt romantiska platser. Det finns något väldigt tilldragande i det klassiskt brittiska, och det är något du definitivt kommer märka av när du börjar titta efter det.

Wien

Wien är en av de ståtligaste städerna i Europa, dränkt i historia. Här är det en mer aristokratisk känsla på både byggnader och museér, så se till att ta fram din inre historiker för att hitta de mest romantiska inslagen här. Det finns såväl slott som herrgårdar inne i själva stan, så att hitta pampiga byggnader att fotografera framför kommer knappast bli ett problem. Dessutom är Wien urplatsen för mycket av romantikens musik, så du kan vada bland olika uppföranden av Mozart och Beethoven här – vilket definitivt kommer höja den romantiska tonen på resan.