De bästa destinationerna för resefotografering

Du som är ute efter de allra bästa ställena för fotografering har säkert hört många olika råd och tips på vart du ska åka. Vi har försökt att samla de allra bästa råden här, för att du ska snabbt kunna få en översikt på vart din nästa resa ska gå. Tänk på att varva läsningen med annat, så att du inte gör några impulsköp du senare kommer att ångra dig, vi rekommenderar att skaffa lite free spins utan insättning som omväxling, så att du kan spela online utan att behöva betala för omgångarna. Nu till listan!

Indien – fångas av färgerna

Indien är ett land av motsättningar, men under de senare åren har fattigdomen i landet minskat rejält, vilket gör att det är mindre chans till att du bidrar till en exotifiering av människorna och landet. Det finns massvis av möjligheter till olika slags fotografering här, både ute på safariturer, inne i en storstad eller ute på landet, där många traditionella traditioner lever kvar. Om du är intresserad av matfotografering kommer du nog inte att hitta mer färgstark och sprudlande subjekt än här.

Etiopien – åk tillbaka i tiden

Något som många inte känner till är att Etiopien faktiskt har en kalender med tretton månader, vilket innebär att de bara är på år 2009. Det finns massor av fina marknader att fota av i det här landet, bland annat i huvudstaden Addis Ababa. Det är också en bra idé att åka utanför städerna för att komma till unika fotografiobjekt, som till exempel Danakil Depression, som är ett område med vulkaner och saltsjöar. Etiopien kallas ofta för Afrikas tak, eftersom de har flest berg än något annat afrikanskt land.

 

Frankrike – upptäck mer än vykortsvyer

Frankrike är ett intressant land att fotografera, eftersom det är så väldokumenterat men ändå inte. Det finns hur mycket resefotografi från Paris som helst (alla har nog varit mer trött på bilden av Eiffeltornet någon gång i sitt liv) men om man istället är intresserad av att fotografera landskap är Frankrike lite av en oöppnad guldgruva. Att åka ut till landsbygden på Frankrike och koncentrera sig på de olika byarna, vattendragen och åkrarna är fantastiskt givande, och du kommer att komma hem med en bild av Frankrike ingen turist tidigare har upptäckt.

Iran – möt människorna

Iran är känt för att ha vänliga människor, i alla fall så länge inte deras ideal utmanas. Att åka som neutral fotograf är oerhört givande, eftersom det kommer att ge dig tillgång till livsöden som annars skulle vara stängda för dig. Låt kameran vara din röst, och vänta med att uttrycka dina åsikter tills du kommer hem och kan analysera dem mot de fotografier du tagit. Det är inte alltid det lättaste landet att ta sig in i, men upplevelsen kommer å andra sidan kännas mycket djupare än någon annan när du åker därifrån.

Mongoliet – upptäck fantastisk natur

Mongoliet är ett av de länder i världen där det lever färre människor än någon annanstans. Även om du är en fotograf som föredrar porträtt skulle vi ändå rekommendera dig att åka hit. Varför? Av den enkla anledningen att varje person du möter kommer vara värd att fotografera. Det finns massor att ta från för dig som är intresserad av landskap och natur. Det finns såväl stäpp som öken här, och människorna lever väldigt nära sitt land. Det mest folkrika platsen är huvudstaden Ulan Bator, som numera har ungefär 1.3 miljoner invånare.

Ett generellt råd innan du ger dig iväg är att göra lite research först, ta reda på vad det är du vill fotografera och vart du kommer att hitta dessa vyer. Det är såklart viktigt att inbjuda din spontana sida också, men din resa kommer bli bättre om du har åtminstone en vag plan.